06 1 469 0280
OM 064887

Felvételi/Karrier


Felvételi információk és álláshirdetéseink

Iskolánkról

Bemutatkozunk

Csodálatos, modern, jól felszerelt épületünkben a tanítás 1998-ban indult. Az 1-6. osztályok az 1. emeleten kaptak helyet, a 2. szint a gimnáziumé.

Bövebben

Felvételi tájékoztató

Iskolánk a szabad helyek függvényében szeretettel várja az 1-10. évfolyamra jelentkező diákokat, míg Iskolánk sajátosságai miatt a 11-12. évfolyamunkra nem fogadunk új diákokat.

Kérjük, mielőtt jelentkezik, olvassa el bemutatkozásunkat illetve az alábbi, a Birkat Habait (házi áldás) mintájára készült iskolai áldásunkat.

Iskolánk tandíjmentes, melynek fenntartója a Budapesti Zsidó Hitközség.

Amennyiben úgy érzi, azonosulni tud értékeinkkel és célkitűzéseinkkel, kérjük, olvassa el az alábbi általános tudnivalókat is.

Iskolánk 12 évfolyamos gimnázium, a hatodik év után egy nyelvi előkészítő évfolyammal, amely során diákjaink nem a hetedik évfolyam tananyagát végzik. Ebből adódóan nálunk a nyolcadikosok tanulják a hetedikes tananyagot, a kilencedikesek a nyolcadikost, és így tovább egészen tizenharmadikig. Kérjük, ezt vegyék figyelembe a jelentkezésnél.

Minden évfolyamon két, maximum 24 fős osztály működik, így értelemszerűen a 2-10. évfolyamra jelentkezők már meglévő osztályközösségekhez csatlakoznak. Új tanulókat csak akkor tudunk fogadni, ha a szabad helyek ezt lehetővé teszik.

Kiemelten fontosnak tartjuk emellett, hogy minden osztályunkban közös munkára képes, elfogadó, kiegyensúlyozott közösségek jöjjenek létre, ezért kérjük, fogadják el, hogy egy esetleges elutasító válasz oka nem feltétlenül az, hogy gyermekük valamit elrontott volna a felvételi folyamatban; előfordulhat, hogy pedagógusaink meglátása szerint a jelentkező az adott közösség sajátosságai mellett tanulmányi vagy pedagógiai okok miatt nem tudna beilleszkedni.

A felvételi eljáráson kívül normál körülmények között nem fogadunk jelentkezőket, de mivel jól tudjuk, hogy léteznek extrém, tarthatatlan helyzetek, ha úgy érzi, ön ilyen szituációba került, kérjük az alábbi módon jelentkezzen:
Írjon egy e-mailt a martha.zsolt@scheiber.hu címre, és foglalja össze röviden, hogy mi a gond. A levélben kérjük írja meg gyermeke nevét, és azt, hogy a fentiek figyelembevételével melyik évfolyamba jelentkezik, illetve melyik iskola hányadik évfolyamára jár jelenleg.

Amennyiben az adott évfolyamunkon van szabad hely, megkérjük, hogy egy előre egyeztetett időpontban jöjjön el hozzánk az iskolába egy személyes beszélgetésre, a helyzet pontosabb megismerése érdekében.
A beszélgetésre, kérjük, hozza magával a honlapunkról az alábbi linken letölthető, gyermeke évfolyamának megfelelő jelentkezési lapot és szülői kérdőívet, illetve - ha gyermekük a 9-10. évfolyamra jelentkezik - a tanulói kérdőívet is.
Ha a kérdőív és a beszélgetés alapján az érintett osztály osztályfőnökei úgy látják, a tanuló beilleszthető az osztály közösségébe, minden jelentkezőt arra kérünk, hogy töltsön el egy próbahetet jövendőbeli osztályában. A próbahetek csütörtöki napon kezdődnek és szerdán érnek véget, majd szerdán délután az érintett tanárok összeülnek, és döntenek a felvételről. A döntésről a szülőt legkésőbb a csütörtöki napon értesítjük.

Dokumentumok

Mindenki számára elérhető dokumentumaink

1. Az 1. évfolyamra jelentkezéshez kapcsolódó információk, dokumentumok:

Felvételi tájékoztató a 2021/2022. tanév 1. évfolyamára

ID)): ?>

Letőltés

Jelentkezési lap a 2021/2022. tanév 1. évfolyamára

ID)): ?>

Letőltés

Szülői kérdőív a 2021/2022. tanév 1. évfolyamra jelentkezéshez

ID)): ?>

Letőltés

Kapcsolat

További kérdése van? Írjon nekünk!


[recaptcha]
This carousel is empty, please add some logos.
ScheiberSándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium scheiber@scheiber.hu

Száml.sz.:

OTP Bank Nyrt 11714006-20414319

Adószám:

18178254-1-42

OM azonosító:

064887