06 1 469 0280
OM 064887

BALTIMORE-I ÚTINAPLÓ – ÖTÖDIK NAP


A vendéglátóinknak fontos, hogy mindenki halljon Magyarországról, ezért Tóth Andi...

BALTIMORE 5. NAP

Az SOS International jóvoltából immáron az ötödik napunkat töltjük az Egyesült Államokban, Maryland államban, Baltimoreban.

Nagyon érdekes, hogy itt mindig mindenki mosolyog. Olyan kitörő örömmel tudják köszönteni egymást egy hétköznap reggelen, ami nálunk csak akkor fordulhatna elő, ha valaki egy több évig tartó túlélő túráról térne haza épségben. Nagyon furcsa először ez, de amikor az ember már rááll az ember füle és elméje arra, hogy itt ez a szokás, akkor kezd szórakoztató lenni a dolog. Sőt. Lehet, hogy számunkra furcsa ez a fajta hangos kedvesség, de igazából sokkal több pozitív energiát ad, miközben az otthon megszokott fásult kedvetlenség inkább csak „lehúzza” az embert. Azt hiszem, hogy a Scheiberben sokkal több a mosoly, az öröm, a kedvesség, mint általában Magyarországon, és ez így van jól.

A vendéglátóinknak fontos, hogy mindenki halljon Magyarországról, ezért Tóth Andi tanárnő készített nekik egy plakátot, ami ki is került az iskola falára.

A Beth Tfiloh iskola a helyi modern ortodox közösség iskolája, ahova kétszer annyi gyerek jár egy ránézésre legalább négyszer akkora épületbe, mint a mienk. Minden modern, tágas és tiszta. Olyan élhető terek vannak, amelyek egytől-egyig az oktatás céljait szolgálják, és amiben mindenki jól érzi magát, legyen felnőtt, vagy gyerek.

Esti programunk is azt a célt szolgálta, hogy jól érezhessük magunkat, bowlingozni voltunk, ahol mindenki jól érezte magát, annak ellenére, hogy Rabbi Soskil verhetetlennek bizonyult. Velünk érkezett a Rabbi, 20 percet maradt, mert ennyi idő kellett ahhoz, hogy megalázó vereséget mérjen mindannyiunkra.

Este vendéglátó családjainkkal vacsoráztunk, ami szintén különleges élmény volt, igaz közben már mindenki a holnapi napon törte a fejét, amikor egy valódi, hamisítatlan szenátorral fogunk találkozni és beszélgetni. Itt nincs unalmas nap.

Gimi Scheiber
Scheiber Gimi
ScheiberSándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium scheiber@scheiber.hu

Száml.sz.:

OTP Bank Nyrt 11714006-20414319

Adószám:

18178254-1-42

OM azonosító:

064887