06 1 469 0280
OM 064887

BALTIMORE-I ÚTINAPLÓ – HATODIK NAP


A Beth Tfiloh iskolában a gimnazisták minden pénteken összegyűlnek a színházteremben, ahol...

BALTIMORE 6. NAP

A pénteki nap a Beth Tfiloh iskolában is nagyon izgalmasan, érdekesen telik.

Találkoztunk Ben Cardin, szenátorral, aki a megbeszélt idő kétszeresét töltötte velünk. A szenátor mindent tud a magyarországi aktuálpolitikáról, a magyarországi zsidóság helyzetéről. Birtokában volt a legfrissebb információknak, legyen szó akár a menekültpolitikáról vagy a hajléktalanok helyzetéről. Nem előadást tartott, hanem beszélgetésre invitált. Legjobb tudása szerint válaszolt az SSG és BT diákjainak kérdéseire, miközben kiderült, kiváló humorérzékkel és tisztánlátással van megáldva. Emlékezetes volt a találkozás vele valamennyiünk számára. Meghívtuk a Scheiber Iskolába, és ígérete szerint, ha újra Magyarországra látogat, akkor örömmel tesz eleget invitálásunknak.

A Beth Tfiloh iskolában a gimnazisták minden pénteken összegyűlnek a színházteremben, ahol a hetiszakasszal, az elmúlt hét eseményeivel és a következő hét várható programjával foglalkoznak közösen. Kiemelt téma volt ma a mellrák elleni küzdelem. Ma minden kislányon, ifjúhölgyön és tanárnőn volt valami rózsaszín, hogy ezzel hívják fel a figyelmet erre a szörnyű betegségre és a folyamatosan vizsgálat, és önvizsgálat fontosságára.

Számomra a mai nap legemlékezetesebb momentuma a beszélgetés volt dr. Schorr-val, aki a BT iskola főigazgatója. A beszélgetés jó részében a legextrémebb iskolai helyzeteket meséltük el egymásnak, és megállapítottuk, hogy semmi meglepővel nem tudunk egymás számára szolgálni. Pontosan ugyanaz az iskolai élet folyik Baltimore-ban és Budapesten, ugyanazokkal a problémákkal, helyzetekkel találkozunk és a megoldásaink is erős párhuzamot mutatnak. Megállapítottuk, hogy az egyetlen különbség, hogy ő szereti a magas sarkú cipőket, én viszont nem. 🙂 Megmutattuk neki a tavalyi tanévben – a BT inspirációjára – készült missziónkat, az iskolai áldást, ami teljesen lenyűgözte, elvitte, hogy minden kollégája láthassa.

 

A nap legizgalmasabb része még csak most kezdődik, mert a Szombatot az iskolában fogjuk tölteni. Mindenki nagyon izgatott, mert iskolában, könyvtárban és tornateremben aludva még nem töltöttünk Shabatont. De, mivel itt van velünk a SOS International, Glynis és Alan, így én biztos vagyok abban, hogy az Oneg Shabat még az iskola épületében is adott lesz. Mindenki nagyon kíváncsi, az ágyaink már megérkeztek.

Gimi Scheiber
Scheiber Gimi
ScheiberSándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium scheiber@scheiber.hu

Száml.sz.:

OTP Bank Nyrt 11714006-20414319

Adószám:

18178254-1-42

OM azonosító:

064887