AZ ISKOLA RÖVID BEMUTATÁSA ÉS HITVALLÁSA

BEMUTATKOZUNK

Image
Csodálatos, modern, jól felszerelt épületünkben a tanítás 1998-ban indult.  Az 1-6. osztályok az 1. emeleten kaptak helyet, a 2. szint a gimnáziumé. A 3. emeletet a kiemelkedő felszereltségű természettudományos előadók és laborok foglalják el. A könyvtár és a rajzolásra, kerámiázásra alkalmas művészeti terem a negyediken, a két, minden modern ismeret elsajátítására alkalmas számítástechnika terem a földszinten várja a tanulókat. 

A 1. szinten található a gyönyörű, hatalmas tornaterem, és konditerem. Az iskolában zárt láncú videórendszer mellett a termekben egyedi videók, iskolarádió működik, az épületben található számítógépek hálózatba kötve, Internet eléréssel szolgálják a modern ismeretek megszerzését. A vallási ismeretek elmélyítését segíti a földszinti imaterem. Az aulát, amely a közösségi események színhelye, Hegyi György festőművész üvegmozaik ablakai díszítik. A 12 törzset és a zsidó ünnepeket ábrázoló ablakok kellemes atmoszférát, az ünnepek közös megünnepléséhez méltó helyszínt biztosítanak.

Az iskola ma Scheiber Sándor nevét viseli. A tanulói létszám alapján igazolva látjuk küldetésünk helyességét, hogy bensőséges, derűs, gyermekszerető légkörben, általános műveltséget és modern ismereteket egyaránt nyújtva, a zsidó vallást és szokásokat ismerő, erős identitású, közösségünk iránt elkötelezett emberekké neveljük a ránk bízott tanulókat.
Scheiber Sándor

Scheiber Sándor

iskolánk névadója

Iskolánk 12 évfolyamos, amely elemi és gimnáziumi képzésre tagozódik. Az alsó tagozaton nagy hangsúlyt fektetünk a közismereti- és készségtárgyak tanulására, az egyéni fejlesztésre. Munkánkat fejlesztőpedagógusok és logopédusok segítik. Az 5. évfolyamtól térünk át a szaktanári rendszerre. A délelőtti tanítást délutáni napközi egészíti ki, melynek keretében az egyéni fejlesztés, önálló tanulás és szabadidős tevékenység egyaránt megtalálható.

Gimnáziumi oktatást 4 illetve 6 osztályos képzés keretében folytatunk, de a 2006/2007. tanévben a 8. osztály nagy létszáma miatt új 9. osztályos tanulókat nem tudunk felvenni. A 7. osztályba viszont várjuk az új diákokat! A hatályos tanterveket követve, a tantárgyakba zsidó témákat integrálva készítjük fel tanítványainkat az érettségire. Diákjaink a kétszintű érettségin sikeresen teljesítettek, valamennyien továbbtanulnak felsőoktatásban vagy felsőfokú szakképzésben. A tanórák mellett pedagógiai tevékenységünk fontos területe a felzárkóztatás csakúgy, mint a tehetséggondozás. A háziversenyek, tanulói pályázatok önálló, kreatív munkára szoktatják a tanulókat.
Képzési formáink
  • Osztálylétszám maximum 24 fő
  • Angol és héber nyelv oktatása kis létszámú csoportokban
  • Úszás, korcsolyázás tanrendbe illesztve
  • A tantárgyakon túli szakkörök
A tantárgyakon túli szakkörök
Sportolási lehetőségek
Könyvtár
Zenei képzés
Ellátás

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
1
2
Dátum : 2018. szeptember 2., vasárnap
3
4
5
6
7
8
9
10
Dátum : 2018. szeptember 10., hétfő
11
Dátum : 2018. szeptember 11., kedd
13
17
19
Dátum : 2018. szeptember 19., szerda
20
21
22
23
24
Dátum : 2018. szeptember 24., hétfő
25
Dátum : 2018. szeptember 25., kedd
26
27
28
29
30